Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarını sınırlandırmasının ardından, Sakarya Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında kamu görevlileri yaşlılar için harekete geçti.

Din görevlileri başta olmak üzere kamu çalışanları, sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve kronik hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için el ele verdi.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır'ın başkanlığında ve İl Müftü Vekili Paşa Bektaş'ın katılımıyla yapılan "Vefa Sosyal Destek Grubu" toplantısının ardından, kamu çalışanları yaşlı vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Yaşlılar için harekete geçen din görevlileri ve diğer kamu görevlileri, "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor, ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyor, ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını tespit ederek temin ediyor ve evlerine bırakıyor.

Bir taraftan yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan din görevlileri, diğer taraftan vatandaşlara aralıksız dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan