Hendek İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 22 öğrenci için Rasim Paşa Camii’nde ve  Yeşiller Kur’an Kursu'nda iki ayrı "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Hafızların Kur’an-ı Kerim tilavet ettiği programda, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, hafızlığını ikmal eden öğrencileri tebrik ederek hafızlık belgeleri ile hediye takdiminde bulundu.

Hendek’te 15’i erkek 7’si kız olmak üzere toplam 22 öğrencinin hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olduğunu belirten İlçe Müftüsü Murtaza Gür, "Hafızlarımız, hafızlıklarını; Hafız Abdurrahman Gürses Sarıdede Erkek Kur’an Kursu, Yeşiller Hafızlık Kız Kur’an Kursu, Nene Hatun İmam Hatip Hafızlık Proje Kız Ortaokulu, İmam Hatip Yusuf Bilgiç hocamız nezaretinde Çevreyolu Camii ve yine İmam Hatip Erdal Çakır hocamız nezaretinde Çamlıca Yeşiller Camii'nde tamamladılar. Gerek Kur’an kurslarımızda, gerekse adı geçen camilerimizde hafızlık eğitimleri devam ediyor. Reis'ül Kurra Abdurrahman Gürses gibi meşhur hafızlarıyla tanınan Hendek ilçemizde halkımız hafızlık eğitimine büyük bir teveccüh gösteriyor, bizler de bunun bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile büyük bir özveri ile görev ifa eden hocalarımıza teşekkür ediyor, hafızlıklarını ikmal eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan