Sakarya İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen "Geçmişe İz Geleceğe Biz" projesi kapsamında, Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu hafızlık öğrencilerine yönelik kamp programı organize edildi.

Program kapsamında kız öğrenciler Arifiye İl Ormanı'nda, erkek öğrenciler ise Pamukova Bakacak Kamp Alanı'nda buluştu.

Öte yandan adı geçen kurumlar iş birliğinde sürdürülen ve amacı; "Huzur ve güven veren toplumsal yapının oluşturulabilmesi için geçmişin izlerini geleceğe taşıyabilmek ve bunu yaparken toplumsal dengenin korunmasını sağlamak elzemdir." şeklinde ifade edilen proje kapsamında, Sakarya'nın 16 ilçesinde, "Z kuşağı" olarak ifade edilen öğrenciler arasından belirlenen takımların katılımıyla doğa kampları ve spor müsabakaları düzenlendi.

Arifiye ve Bakacak Kamp alanlarında öğrenciler ok, matrak, parkur, drama, doğa yürüyüşü, sinema etkinliği ve köy rekabet yarışı alanlarında mücadele ettiler.

Proje kapsamında istişarelerde bulunmak üzere sık sık bir araya gelen İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, projenin Sakarya ve ülke gençliğine hayırlı olması temennisinde bulundular.

Editör: Mehmet Çalışkan