“Gören Kalpler” Kur'an-ı Kerim'i dijital kalemle okuyacak

Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi temsilcileri, Serdivan 32 Evler Hacı Bayram Görme Engelliler Kur'an Kursunu ziyaret etti.

"Gören Kalpler" sınıfındaki görme engelli vatandaşlara "Kalem El Basira" adı verilen dijital Kur'an-ı Kerim setini hediye eden Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık ve TDV temsilcileri, cihazın kullanımı hakkında kursiyerlere bilgi verdi.

İl Müftüsü Açık, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek "Bunlardan biri de kardeşlerimizi elleriyle okudukları Kur'an-ı Kerim ile buluşturmak. Hem hafızları dinleyerek hem de parmaklarıyla hissederek Kur'an-ı Kerim okumalarına vesile olacak güzel kitapçıklar ve kalemler dağıttık. Bu kalemlerle görme engelliler, kalplerine giden Kur'an seslerini duyacak. Bu sınıfa çok güzel bir isim vermişler, 'Gören Kalpler' demişler. Belki gözleriyle göremiyorlar ama kalpleriyle görüyorlar. Rabbim inşallah bizi gönül körü eylemesin." ifadelerini kullandı.

Görme engelli vatandaşların "Kalem El Basira" ile istedikleri sureyi dinleyebildiğini anlatan Müftü Açık, öğrencilerin cihazı istedikleri zaman durdurup tekrar kaldıkları yerden devam ettirebileceklerini belirtti.

Açık, "Kalem El Basira" ile üç hafızdan Kur'an-ı Kerim dinlenilebileceğini ve kayıt özelliği kullanılarak yeni seslerin de eklenebileceğini dile getirdi.

"Gören Kalpler" sınıfı öğrencisi 56 yaşındaki görme engelli Fatma Şan, kendilerine bu imkânı verenlere teşekkür ederek "Parmakla okumak zaman alıyor. Böyle hemen dokundurup okumak daha kolay bizim için. Daha kolay kavrayabiliyoruz. Daha çabuk ilerleyebiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Şan, kursta 4'üncü senesini doldurduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bu yaşıma geldim 'elif' bilmiyordum. Çok mutluyum hepimizin adına. İyi ki gelmişiz, iyi ki açılmış. Trenin son vagonuna bindik, onu da kaçırabilirdik. Allah razı olsun burayı açanlardan."

Asiye Bahçelioğlu ismindeki bir kursiyer ise dijital kalemle ezber yapmak istediğini belirterek "Ezberime güzel şeyler katar, daha çok kavrarım. İstediğim yerde, aradığımda elimin altında olur. Şimdiye kadar olması gerekenler oluyor. Bu kursun devamı biz yaşlanana kadar gelsin, sonra küçükler başlasın." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan