Sakarya İl Müftülüğünce düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya konuşmacı olarak katıldı.

Ankara Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nun konseri ve İsmail Coşar’ın kasideleriyle renklenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Serdivan Kültür Merkezinde düzenlenen programın açış konuşmasını Sakarya Müftüsü İhsan Açık yaptı.

Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya'nın konferansı başladı.

Kapukaya şunları kaydetti:

“Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) hayatı boyunca, çocuklar ile gençlerin İslam ahlakı ve terbiyesiyle yetişmeleri için gayret gösterdi. Gençlere sorumluluklar vererek, toplumun imarını onlarla birlikte gerçekleştirdi.”

Asr-ı saadetten kesitler sunan ve ana hatlarıyla Peygamberimiz’in (s.a.s.) hayatında gençliğin yeri konusuna değinen Kapukaya konuşmasını şu çağrıyla tamamladı: 

“Gelin bizler de Allah Resulü (s.a.s.) gibi gençlerimize güvenelim. Her daim onlarla ilgilenelim. Gençliğimize sahip çıkalım ki geleceğe emin adımlarla yol alalım.”

Programa katılanlara Diyanet İşleri Başkanlığınca haftaya özel hazırlanan “Hz. Peygamber ve Gençlik” kitabı hediye edildi. 

Programa, il protokolü ile kurum amirleri, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan