Sakarya Müftülüğü tarafından, Sakarya genelinde görev yapmış olan veya Sakarya’da oturan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinden emekli olan personele yönelik organize edilen ‘7. Geleneksel Emekli Hocalarımız Vefa Programı’ düzenlendi.

Sakarya Müftülüğü’nün, Sakarya ve çevresinde ikamet eden 500’den fazla Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Personelini bir araya getirip buluşturduğu Program, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Em. İmam-Hatip Asım Safitürk tarafından yapılan duanın ardından Em. Müftü Mehmet Korkmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdullah Fehmi Erhan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Programda bir konuşma yapan Sakarya İl Müftü V. Paşa Bektaş; “Camiler Haftası her yıl başka bir temayla kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu seneki tema ‘Cami ve Din Hizmetine Adanan Ömürler’ olarak belirlenmiştir. Sakarya İl Müftülüğü olarak biz de bu kapsamda etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bugün burada hem haftamızın açılışını, hem de emekli hocalarımıza vefa buluşmasını tertip ediyoruz.  Bu yıl 7.’ncisini tertip ettiğimiz bu programla bir kez daha Sakarya genelinde görev yapmış olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan görevlilerimizi bir araya getirip buluşturmaktan ve Sakarya Müftülüğü ailesi olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Emekliler adına emekli imam-hatip Arif Koç ve emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Genç duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Son bölümde il müftü yardımcısı Yunus Acar ‘Cami ve Din Hizmetine Adanan Ömürler’ konulu bir sunum yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan