Sakarya Valiliği bünyesinde yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına, din görevlileri de destek veriyor.

Ferizli ilçesinde görev yapan İmam hatip Niyazi Bayraktar, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşları her sabah ziyaret ediyor, bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyor ve süt ikram ediyor.

İmam Hatip Bayraktar; “Yaşlılar toplumumuzun rızkı, duasının kabul sebebidir. Yaşlılar bir kültürdür, gelenektir. Onlar bizim başımızın tacıdır. Her gün görev yaptığım mahallede bulunan yaşlılarımızı ziyaret edip kendilerine moral veriyorum, varsa ihtiyaçlarını karşılıyorum. Yanlarına giderken de bir ikram olarak eşimin ürettiği, bize ait hayvanlarımızdan sağdığımız sütü götürüp kendilerine ikram ediyorum ki içip bağışıklıklarını güçlendirsinler ve en önemlisi bu musibetten kurtulmamız için dua etsinler. İnsan paylaşınca huzur buluyor.” diyor.

Öte yandan Pamukova İlçesi Merkez Sanayii Çavuşoğlu Camii İmam Hatibi Yusuf Hakan Aydemir ise, görev yaptığı mahallede salgın nedeniyle sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü yaşlıları evlerinde ziyaret ediyor, ihtiyaç duydukları malzemeleri satın alarak evlerinde bırakıyor.

İmam Hatip Aydemir, koronavirüs tedbirleri kapsamında berberlerin kapanması nedeniyle tıraş olamayan yaşlıların, kendi tıraş malzemelerini kullanarak evlerinde saç ve sakal tıraşlarını yapıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan