Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için seferber olan din görevlileri, pandemi dolayısıyla ülkelerine dönemeyen yabancı uyruklu üniversite öğrencilerine sahip çıktı.

Virüsle mücadelede üniversite öğrencilerini de unutmayan din görevlileri, salgın nedeniyle ülkelerine dönemeyen öğrencileri ziyaret ederek Sakaryalı hayırseverlerin nakdi yardımlarını ulaştırdılar.

Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii İmam Hatibi Erol Demir, nakdi yardımlarla birlikte Kızılay ve Müftülük iş birliğinde hazırlanan yardım kolilerini de öğrencilere ulaştırdı.

Sakarya Müftülüğü koordinesinde Üniversite Kampüs Camii görevlilerince başlatılan yardım seferberliği ile 130 öğrenci evinde kalan toplam 557 öğrenciye gıda ve nakdi yardım ulaştırıldı.

Sakarya/Erenler

Erenler Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında yaşlı ve hastaları ziyaret eden din görevlileri, kendi imkânları doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor.

Vefa Destek Grubu ile İlçe Müftülüğü koordinesinde verilen talimatları sahada yerine getiren din görevlileri, Ramazan ayı münasebetiyle hayırseverlerin de desteğiyle hazırlanan gıda yardımı kolilerini, kendi araçlarıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan