Hendek ilçesinde millet olarak 7’den 70’e dayanışmanın en güzel örneği yaşandı.

Hendek İlçe Müftülüğüne bağlı Yeni Meskenler Camii görevlileri Mehmet Küt ve Salih Davulcu, sabah ezanını okumak için camiye gittiklerinde, caminin önüne bırakılmış bir poşet buldular.

İçerisinden 60 Türk Lirası çıkan poşetin kim tarafından bırakıldığı tespit edilemedi.

Mahalledeki bir çocuğun, koronavirüs dolayısıyla mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla kumbarasında biriktirdiği parasını bırakmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduysa da poşeti kimin bıraktığı tam olarak anlaşılamadı.

Harcanamayan bozuk para

Manevi değeri çok büyük olan bozuk paraları alan din görevlileri, kendileri de üzerine ekleme yaparak ihtiyaç sahibi ailelere alışveriş yapmak üzere yola koyuldular.

Din görevlileri gittikleri marketlerde İlçe esnafına bozuk paraların hikâyesini anlatınca, hiçbir esnaf para kabul etmedi. Bozuk paranın hikâyesi dilden dile dolaştı ve hayırsever sahiplerini harekete geçirdi.

Sonuç olarak sadece cami önüne bırakılan 60 Türk Lirası ile yola çıkan din görevlileri, yardıma muhtaç 30 ailenin gıda ihtiyacını karşıladı.

Binlerce lira tutan alışverişte, poşetten çıkan 60 lira bozuk para harcanamadı.

Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür; “Bir musibet bin nasihatten evladır!’ özdeyişinden yola çıkarak, bugün evdeyiz, evde kalmalıyız. Belki sabretmekte zorlanıyoruz ama içimizdeki ben duygusundan sıyrılarak özlediğimiz bizi keşfediyor, bize yürüyoruz. Yolumuz mübarek olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan