İlk uygulamalarının 13. yüzyıla kadar uzandığı ifade edilen ve Osmanlı döneminden günümüze kadar sürdürülen kültürel bir miras olan "Ahilik" geleneği, Ferizli İlçe Müftülüğünce devam ettiriliyor.

"2021 Ahi Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında başlatılan “Çarşı Duası” ile bir taraftan Osmanlı geleneği devam ettirilirken diğer yandan esnafın güne dua ile başlaması sağlanıyor.

İlçe Müftülüğü, Ferizli Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliğinde hayata geçirilen “Çarşı Duası” uygulamasına katılan İlçe Müftüsü Bedri Sinan Yazıcı, yaptırdığı duanın ardından açıklamalarda bulundu.

Müftü Yazıcı, "Ahilik Anadolu’da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin tesisi için kurulmuş, esnaf ve sanatkârlardan oluşan bir yapılanmadır. Bu yapılanmanın amacı; kardeşliğe, cömertliğe, yiğitliğe, fedakârlığa, ahlaka, akla, bilime ve sanata dayanan kaliteli üretim ve adil paylaşımı Anadolu’ya yerleştirmektir." dedi.

"2021 Ahi Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında "Hayırların Fethi, Şerlerin Def-i ve Kazançların Bereketi" sloganıyla İlçede "Çarşı Duası" uygulamasını başlattıklarını belirten Müftü Yazıcı, "İlk duamızı Demokrasi Meydanı Kocayıldız Camii önü ve Küçük Sanayi Sitesi Mescidi önünde yaparak esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diledik. Yeniden hayat bulan bu geleneğin devam ettirilmesini temenni ediyor, destek veren ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan