Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla düzenlenen tanıtım toplantıları sürüyor.

Bu kapsamda Rize Müftü Yusuf  Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Türkiye Diyanet Vakfının Diyanet İşleri Başkanlığı ile 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini aktardı.

Yurt içinde ve yurt dışında mazlumların Türkiye’nin yolunu gözlediğini belirten Şahin, vekaletle kurban kesim programının amacı, proje ekibinin oluşturulması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurbanların satın alınması, bağışların kabulü, kesim ve dağıtım yapılacak ülkelerin belirlenmesi gibi konulara değinerek bağış sayıları hakkında bilgiler verdi.

"Milletin emaneti olan kurbanların, saha uzmanları ve görevliler nezaretinde dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını" belirten Şahin, kurban organizasyonunun her aşamasının dikkat ve hassasiyetle yapıldığına dikkati çekerek gönül rahatlığı ile kurban vekaletlerinin Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilebileceğini kaydetti.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise "2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu" kapsamında Rize’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan