Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde il genelinde görev yapan tüm din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib kursiyeri Yunus Emre Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı’nın açış ve selamlama konuşmasıyla başladı.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Türkiye Diyanet Vakfının Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 1 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı kurban tanıtım toplantısında kurban fiyatlarını kamuoyuna duyurduğunu hatırlattı.

Dr. Neşet Bodur; vekâleten kurban programının amacı, kurbanın satın alınması, vekâleten kurban programında ortak çalışılan kurumlar, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurban bağışlarının kabulü, bağış yöntemleri, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesi, kurban kesimi ve dağıtımı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek bağış sayıları hakkında istatistiki bilgiler verdi.

2018 yılında 430 bin kurban hissesinin bağışlandığını ifade eden Bodur, bu yıl hedefin en az 500 bin hisse olarak belirlendiğini söyledi.

“Bağışlayacağımız kurbanlarla inşallah gönül coğrafyamızda kurban sevincini ve neşesini birlikte yaşayacağız.” ifadesini kullanan Neşet Bodur, Rize’de 2018 yılı vekâletle kurban bağışı kampanyasında bir önceki yıla oranla % 155 artışla 2 bin 685 kurban hisse bağışı yapıldığını ve Rize’nin nüfusa oranla ülke genelinde 2. sıradaki yerini aldığını dile getirdi.

Bodur, çalışmalarından dolayı tüm din görevlilerine, katkı ve güvenlerinden dolayı da bağış yapan Rizelilere de teşekkür etti.

Dr. Neşet Bodur, vekâletle kurban bağış bedelinin 2019 yılında yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olduğunu hatırlatarak kampanyanın 10 Ağustos’ta sona ereceğini, bağış yapmak isteyenlerin müftülüklere, Türkiye Diyanet Vakfı il ve ilçe şubelerine, ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca http://bagis.tdv.org adresinden ve TDV Mobil Bağış Uygulaması üzerinden online bağış yapabileceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl kurban çalışmaları kapsamında gönüllü olarak Namibia’ya giden Reşadiye Camii İmam Hatibi Mustafa Çelik ve Burkina Faso’ya giden Çayeli Sahil Camii İmam Hatibi Mehmet Arif Yaman, program sonunda izlenimlerini paylaştılar.

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Rize programı kapsamında Rize Vali Vekili Ahmet Dalkıran’ı ziyaret ederek kampanya hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yerel televizyon kanallarına da konuk olan Dr. Bodur, Sahil Camii kürsüsünde yaptığı sohbetinde, kurban ibadeti ve vekâletle kurban organizasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan