Rize Valisi Kemal Çeber, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerle bir araya geldi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen hasbihal programına Rize Valisi Çeber’in yanı sıra Adalet Komisyonu Başkanı Adem Amaç, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır, İl Müftüsü Naci Çakmakçı ve eğitim görevlileri ile kursiyerler katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Çeber, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin Rize için önemine değinerek, "Burası Rize'nin içinde bir mücevherdir. Çok önemli hizmetlerin verildiği Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun olan arkadaşlarımız, memleketimizin her bir köşesinde çok önemli hizmetler verecektir. Kur'an hem dünya hayatımıza yön vermekte hem de inancımız gereği ahiret hayatımız için kılavuz niteliği taşımaktadır. İslam’ın ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi, anlatılması ve en doğru şekilde yaşantımıza uygulanması için kamu görevlilerini yetiştiren bu kurumlarımız, ülkemiz ve toplumumuz için mühim bir görevi icra etmektedir." dedi.

Çeber sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilgi, birey ve toplum için nasıl büyük bir güçse bilgisizlik, yanış bilgi ve cehalet de bir o kadar tehlikelidir. Burada eğitim gören hocalarımız, dini konularda toplumumuzun ihtiyacına cevap verecek şekilde yetiştirilerek insanların doğru bilgiye ulaşmasında kendilerini donanımlı hale getirmektedir. Ülkemizin ve İslam aleminin ihtiyaç duyduğu ilim adamlarının yetiştiği bu ilim müesseselerinde kendini geliştiren bu kardeşlerimiz sayesinde İslam dini daha iyi anlaşılacak ve anlatılacaktır. Sizler de bundan dolayı çok önemli bir görevi ifa etmektesiniz. İnanıyorum ki görev alacağınız yerlerde hem üslubunuz hem de misyonunuzla güzel işlerin altına imzalarınızı atacaksınız."

İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır ise yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan