Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, Rize Müftülüğü, sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

Koronavirüsle mücadelede Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına destek veren din görevlileri, bir yandan sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan Ramazan iklimini evlere taşımak için çalışıyor.

Kardeşlik ve paylaşma ayı Ramazanda komşularını unutmayan Rize Merkez Taşlık Köyü Dereüstü Birlik Camii İmam Hatibi Muzaffer Pala, komşularına iftar öncesi pide ikramında bulundu. 

Görev yaptığı mahallede komşularına pide ikramında bulunan din görevlisi Pala; "Önceki yıllarda komşularımızla iftar sofralarında bir araya gelerek Ramazanın manevi güzelliğini birlikte yaşıyor, ortaya çıkan bereketi paylaşıyorduk. Bu Ramazanda malum virüs nedeniyle komşularımızla camimizde, iftar sofralarında bir araya gelemesek de teknoloji yoluyla da olsa irtibatımızı devam ettiriyoruz. Bir taraftan Vefa Sosyal Destek Grubu üyesi olarak sahada 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılarken, diğer taraftan her yıl Ramazanda birlikte iftar ettiğimiz komşularımozla anılarımızı tazelemeyi düşündüm. Bu vesile ile ikamet ettiğim binada komşularımı ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordum. Çam sakızı çoban armağanı pide ikramında bulunarak eski günlerimizi yad ettik." ifadelerini kullandı.

Pala; "Vakit boş durma vakti değil, bu günleri iyi değerlendirmeli, cemaatimize, komşularımıza eksiklik hissettirmemeliyiz." şeklinde konuştu.

Salgın nedeniyle dışarı çıkamayan çocukları da unutmayan Pala, çocuklara Diyanet Çocuk Dergisi ile birlikte çikolata ikramında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan