Rize Valiliği himayesi ve İl Müftülüğü koordinasyonunda, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü ve Rize Uluslararası Öğrenci Derneği katkılarıyla Rize’de yükseköğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için tanışma ve kaynaşma maksadıyla yemek programı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim gören, 42 farklı ülkeden 170 öğrencinin katıldığı programda eşitlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim gören öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başarı dileklerinde bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversitede 42 farklı ülkeden toplamda 464 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade ederek bu öğrencilerin bir kısmını böylesine anlamlı bir programla bir araya getiren kurumlara teşekkür etti.

Rize Valisi Kemal Çeber, öğrencileri misafir etmekten son derece mutlu olduğunu ifade ederek tüm ulusların eşitliği konusuna vurgu yaptı.  Vali Çeber: “Türkiye devletinin dış politikası ‘Yurtta sulh dünyada sulh’ prensibi üzerine kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti hem ülkemizde hem de dünyanın her bir bölgesinde barışı hedeflemiş bir ülkedir. Bu hedefin temelini oluşturan temel unsur da tüm insanları eşit görmekten, zorda olana el uzatmaktan, kendinden zayıf olanı ezmek yerine onu korumaktan geçiyor. Biz Türkiye olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Birlikte daha güzel, daha yaşanacak bir dünyayı hedefliyoruz. Burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu tekrar dile getirerek bu programın yapılmasında emeği geçen kurumlarımıza ve herkese, programa katıldığınız için siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Düzenlenen programda duygu ve düşüncelerini ifade eden öğrenciler, Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını, burada kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini, insanların onlara karşı çok sıcak, samimi ve eşit davrandıklarını ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde olup onun adını taşıyan bir üniversitede eğitim görmenin gurur verici olduğunu ifade ederek kardeşlik mesajı verdiler.

Programa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Aydın Birsel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve diğer daire amirleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan