Rize İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Rize Şubesi iş birliğinde Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım kampanyası düzenlendi.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan gıda paketleri, TDV gönüllüleri tarafından İdlib'de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Rize Müftülüğü din görevlileri ve TDV gönüllüleri, çadır kentlerde yaşayan aileleri ziyaret etti.

Yetimhane kamplarını da ziyaret eden TDV gönüllüleri, ailelere gıda paketlerini teslim ederken kamplardaki çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaret sırasında yetim bir çocuğun okuduğu “Babam nerede, annem nerede, babamı istiyorum, annemi istiyorum, ne olur bize sahip çıkın, ne olur bize anne-baba olun ey Türkiye halkı” şiiri duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu.

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından hayırseverlerin destekleriyle bugüne kadar İdlib’de inşa edilen 53 iyilik konutunu yerinde gören gönüllü heyet, bölgede yapımı devam eden okul, cami ve yetim kampı gibi inşaatlar hakkında bölge sorumlularından bilgi aldı.

İdlib dönüşü, heyeti karşılayan Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Katkı ve desteklerinden dolayı hayırsever vatandaşlarımıza ve tüm personelimize teşekkür ediyor, iyilik tohumu ekmek için savaş mağduru aileleri ziyaret eden ve yardımların dağıtılmasında aktif rol alan TDV gönüllüsü ekibimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan