Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitimin tamamlanmasının ardından, yaz Kur’an kurslarında milyonlarca çocuk, hayat kitabı Kur’an-ı kerim ile buluştu.

Ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı düzenlendi.

Berat Camii öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen programa; Rize il müftü yardımcıları, müftülük personeli, gençlik merkezi yöneticileri, din görevlileri, veliler ve yaz Kur’an kurslarında eğitim alacak öğrenciler katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı yaz Kur'an kurslarının bu yıl "Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi" sloganıyla başladığını ifade etti, Kur'an kurslarına 4-6 yaş grubu çocuklar ile ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklar, gençler ve yetişkinlerin katılabileceğini söyledi.

Çocukların her yıl bu kurslar sayesinde cami ve cemaat ile tanıştığını ifade eden Çakmakçı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çocuklarımız Kur’an kurslarımızda başta Kur'an-ı kerim olmak üzere namaz, milli-manevi değerler, ibadet bilinci ve ahlak bilinciyle yakından tanışıyor. Bu iki ayı en güzel şekilde değerlendiren hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Hakkı Gür ise; “Bütün cami ve Kur'an kurslarımızda 365 gün boyunca sevgi ve coşkunun hâkim olması için dua ediyor, öğrencilerimizin yaz Kur’an kurslarından en üst düzeyde istifade edebilmelerini diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından geleneksel Karagöz ve Hacivat gösterisi ile çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Program sonunda çocuklara Elif-Ba, Dinimi Öğreniyorum Serisi ve etkinlik kitapları hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan