Bu kapsamda vatandaşların vekâlet yoluyla kurban bağışlarını rahatça yapabilmeleri için Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Rize Tuzcuoğlu Memişağa parkında vekâlet yoluyla kurban bağışı çadırı açıldı.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, "Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşları bilgilendirmek ve ilgili banka şubelerine kurban bağışı ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla, hizmeti halkımızın ayağına götürmek suretiyle Memişağa parkında çadır kurduk. Vatandaşlarımız kurbanlarını ister İl Müftülüğümüze ya da Diyanet Vakfı Rize Şubemize gelerek, ister ilgili banka şubelerine giderek ister çadırımıza gelerek makbuz karşılığı, isterlerse de internet adresimiz olan http://bagis.tdv.org.tr adresinden kendileri yapabileceklerdir" şeklinde açıklamada bulundu. 

Vekâletle yoluyla kurban bağışı organizasyonu ile ilgili taleplere, açılan çadırda din görevlileri tarafından yardımcı olunacağını ifade eden İl Müftü Vekili Çakmakçı, Vekâletle kurban bağış bedelinin 2018 yılında yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 625 TL olduğunu söyleyerek kampanyanın 20 Ağustos 2018 tarihinde sona ereceğini ifade etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan