Rize Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen “İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi”nin üçüncüsü bu yıl 366 hafızın katılımıyla yapılacak.

Rize İl Müftülüğü tarafından, il genelinde hafızlık eğitimi veren 59 Kur’an kursundan 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayan 127 kız, 239 erkek olmak üzere toplam 366 öğrencinin katılımıyla toplu olarak icazet merasimi düzenlenecek.

Konu ile alakalı İl Müftüsü İsmail Yalçın, “Hafız yetiştirmekle öne çıkan ilimizin adını zihinlere nakşettirmek, Rizeliler olarak yetiştirdiğimiz hafızları yakından görebilmek, onların sevincine ortak olmak, Hafızlık müessesesine teşvik ve bu müesseseyi daha fazla öne çıkarmak maksadıyla düzenleyeceğimiz icazet merasimi, hafızlık eğitimi veren tüm kurslarımızın katılımıyla geniş kapsamlı olarak bu yıl üçüncü defa tertip edilecektir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Konuşmacı Olarak Katılıyor

Müftü Yalçın açıklamasının devamında, “28 Temmuz 2018 Cumartesi günü 11.00-15.00 saatleri arasında Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda yapılması planlanan merasime misafir konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş ve Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz katılacak olup, merasimi Reis’ul Kurra Vekili Mustafa Demirkan yönetecektir” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nin katkı ve destekleriyle gerçekleştirilecek merasimde tüm öğrencilere hediye verileceğini ifade eden Müftü Yalçın, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin destekleriyle öğrencilerden bir kısmı umreye gönderilecektir, dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan