Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlik, kültür ve sanat dünyasına yönelik, "Güzel bir iz bırakmak için!" sloganıyla aylık olarak yayınlanan "Geçerken" dergisine Rize Valisi Kemal Çeber’den destek geldi.

Vali Çeber’i ziyaret eden İl Müftüsü Naci Çakmakçı, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik çıkardığı "Geçerken" dergisinin tanıtımını yaptı.

Vali Çeber’i dergi abonelik çalışmaları hakkında bilgilendiren Müftü Çakmakçı, önceki yıllarda gerçekleştirilen aboneliklerle Diyanet Çocuk Dergisi'nin okullara dağıtıldığını, pandemi sürecinde ise vefa gruplarında yer alan din görevlilerince bizzat evlerine giderek çocuklara teslim edildiğini söyledi.

Rize Valisi Kemal Çeber ise doğru ve sahih dini bilgilerin yer aldığı Diyanet yayınlarının toplumun tüm kesimleri tarafından okunması gerektiğine dikkati çekerek, özellikle Diyanet Çocuk Dergisi'nin ilk ve ortaokul öğrencilerine, “Geçerken” dergisinin ise gençlere ulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

“Geçerken” dergisinin gençlere yeni ufuklar kazandırması temennisinde bulunan Vali Çeber, "Bu derginin gençliğimize, kültür ve sanat dünyamıza hayırlar ve güzellikler getirmesini diliyorum." dedi.

Geçtiğimiz yıl Diyanet Çocuk Dergisi'ne abone olan Vali Çeber, bu yıl hem Diyanet Çocuk Dergisi'ne hem de "Geçerken" dergisine abone oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan