Cuhburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında, Rize İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapmakta iken İl Müftülüğüne atanan Naci Çakmakçı, görevine başladı.

İl Müftüsü Çakmakçı, göreve başlaması dolayısıyla  bir mesaj yayınladı.

Mesajına; "Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz ki sözümü anlasınlar.” (Taha /20, 25-28) duası ile başlayan Mütü Çakmakçı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in sahih sünneti rehberliğinde, kurumumuzun tarihsel müktesebatı, kuşatıcı hizmet anlayışı ve hikmetli üslubuyla, milletçe kenetlenme ve bütünleşme ilkesi doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal görevi aynı samimiyetle sürdürmeye gayret göstereceğim. Bu onurlu emaneti taşırken Yüce Rabbimin yardımı ve siz değerli halkımızın dualarına talibim.
Bu vesileyle bütün insanları ilahi rahmet etrafında birleştirmeyi hedefleyen bir dinin rahmetini insanlığa en güzel yöntemlerle ulaştırmayı, Rize’mizin huzuru, refahı, birlik ve beraberliği için bizden beklenen hizmetleri hakkıyla yerine getirebilmeyi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

Naci Çakmakçı kimdir?

1976 yılında Rize Muradiye Köyü'nde doğdu. Hafızlığını 1989 yılında Rize Pekmezli Kur’an Kursu’nda tamamladı. 

1996 yılında Rize İmam Hatip Lisesi'nden, 2002 yılında Rize İlahiyat Fakültesi’nden, 2005 yılında Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. 

1997 yılında Rize Ardeşen’de başladığı imam hatiplik görevini, 2002 yılına kadar sürdürdü.

2005 yılında Rize Fındıklı İlçe Vaizi olarak atandı. 2007–2010 yılları arasında Rize İl Vaizliği görevini yürüttü.

05.05.2010 tarihinde Tutak ilçe Müftülüğüne, 04.09.2013 tarihinde ise İnebolu İlçe Müftülüğüne atandı. 

Çakmakçı, Rize İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapmakta iken 08.04.2020 tarihinde Rize İl Müftülüğü görevine getirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan