Rize Müftülüğüne bağlı Dalyan Camii 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfının savaş mağduru aileler için Suriye'nin İdlib kentinde inşa ettiği İyilik Konutları’na kumbaralarını bağışladı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'de savaş mağduru ailelere yönelik, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla inşa edilen İyilik Konutları’na, 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencilerinden anlamlı destek geldi.

Suriye'de inşa edilen İyilik Konutları'nın maketini kumbaraya çeviren minikler, "kumbarada biriktirdikleri harçlıklarla Suriye'deki arkadaşları için kocaman bir ev yapılmasını" talep etti.

Miniklerin İyilik Konutu kumbarasını teslim alan Rize İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı, minik öğrencilerin küçük yaşlarına rağmen yapmış oldukları bağışın çok anlamlı olduğunu ifade ederek hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

İl Müftüsü Çakmakçı, miniklerin kumbarasından çıkan paranın üzerine din görevlileri ve hayırsverlerin desteği de eklenerek kurs adına Suriye'de 2 adet İyilik Konutu inşa edileceğini aktardı.

Editör: Mehmet Çalışkan