Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması”nın “Karadeniz Bölge Finali” gerçekleştirildi.

Rize İl Müftülüğü ev sahipliğinde Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrenciler kıyasıya yarışarak bölge birinciliği için ter döktü.

Bölge yarışmasına; Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Amasya, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerden birinci olan öğrenciler katıldı.

Kız ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmanın birincileri oluşturulan komisyon marifetiyle belirlendi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu, erkekler kategorisinde Samsun Bafra Merkez Kur’an kursu öğrencisi Erdoğan Okka, kadınlar kategorisinde ise Ordu Altınordu Bölge Yatılı Kız Kur’an kursu öğrencisi Müzeyyen Yılmaz bölge birincisi oldu.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, bölge birincisi olan öğrencileri tebrik ederek emeklerinden dolayı Kur’an hocalarına ve desteklerinden dolayı da ailelerine teşekkür etti. 

Yarışmada dereceye giren öğrenciler İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan