Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumları bir an olsun yalnız bırakmayan Türkiye Diyanet Vakfının, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği İyilik Konutları'na, Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve ilçe şubeleri 17 adet konut bağışlayarak destek oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize’nin iyiliğe gönüllü bir İl olduğunu belirterek, "Nerede bir iyilik hareketi varsa Rize insanını orada görmek mümkün. Türkiye Diyanet Vakfının daha önceden yapmış olduğu yardım kampanyalarına azami derecede destekte bulunan Rize halkı, 'İyilik Konutu' projesine de katkıda bulunarak İdlib’de 17 adet iyilik konutu inşa etti." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının bu projesi sayesinde ailelerin daha rahat bir ortamda hayatlarını sürdüreceklerini ifade eden Müftü Çakmakçı, "Çadırlarda yaşam gerçekten çok zor. Her yardım kampanyasında olduğu gibi bu kampanyaya da hayırseverlerimizin çok büyük teveccühü oldu. Vakfımızın çalışmalarıyla birlikte inşallah bölgede çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan aile kalmayacak." diye konuştu.

İyilik Konutları'nın 30 metrekare genişliğinde, betonarme olarak inşa edildiğini dile getiren Çakmakçı, "Evler 2 oda, banyo, tuvalet ve mutfaktan oluşuyor. Demir kapısı, su tesisatı ve kanalizasyon gibi alt ve üstyapıları tamamen bitmiş durumda. Oturan ailelerimiz inşallah sorun yaşamadan rahat bir ortamda hayatlarını sürdürebilecek." dedi.

Bir "İyilik Konutu" bedelinin 6 bin lira olduğunu belirten İl Müftüsü Çakmakçı, imkânı olanları kampanyaya destek vermeye davet etti.

Editör: Mehmet Çalışkan