Kur’an ziyafeti, konferans, ilahi dinletisi ve 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin gösterilerinden oluşan programa halk yoğun ilgi gösterdi.

Rize Abdulgafur Kart Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mustafa Yılmaz’ın Kur’an tilaveti ve İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik’in açılış konuşmasıyla başlayan program, İlçe Kaymakamı Davut Düzgün ve Belediye Başkanı Halil Turan’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Kur’an okuma dünya birinciliği olan Kurra Hafız Ali Tel, İstanbul İstoç Camii İmam Hatibi Kur’an okuma dünya birinciliği olan Kurra Hafız Mustafa Kızılcaoğlu, Erzurum Palandöken Alakazan Kur’an Kursu Öğreticisi hafızlık dalında dünya birinciliği olan Kurra Hafız Abdullah Dursun ve Rize Abdulgafur Kart Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mustafa Yılmaz tarafından davetlilere eşsiz bir Kur’an ziyafeti sunuldu.

İlahi sanatçısı Sedat Uçan’ın seslendirdiği ilahileri büyük bir beğeni ile dinleyen davetliler, minik öğrencilerin Peygamber sevgisini anlatan gösterileriyle mest oldu.

Konferans bölümünde ise, Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım, “Hz. Muhammed ve Gençlik” başlığı altında genç Sahabeleri anlattı. Gençlikte yapılan ibadetlerin yaşlılıkta yapılan ibadetlerden daha hayırlı olduğunu ifade eden Yıldırım, örnek verdiği bir nüktede, “Bir gün yaşlı bir sahabe Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’e ‘ben Cennete gidebilir miyim’ diye sorar, Peygamberimiz de yaşlı sahabeye ‘sen cennete gidemezsin’ der. Bunun üzerine ‘Ya Resulallah neden cennete gidemem, cennete gidebilmem için ne yapmam lazım’ diye sorar. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Cennete giren herkes 33 yaşında cennete girer sen de cennete girdiğin zaman 33 yaşında olacaksın” diyerek gençliğin önemine vurgu yaptı.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın duasıyla program son buldu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan