Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, Rize Müftülüğü, bir yandan sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan gençlere ve çocuklara rehberlik hizmeti sunuyor.

Koronavirüsle mücadelede gençleri ve çocukları unutmayan Rize Müftülüğü din görevlileri, ziyaret ettikleri evlerde gençlere ve çocuklara Diyanet dergileri hediye ediyor.

Doğru bilgiyi doğru kaynaklardan toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve Diyanet dergilerinin tanıtımını yapmak amacıyla "Diyanet Dergilerimizi Halkımızla Buluşturuyoruz" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Rize Müftülüğü, gençlere ve çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarını ulaştırıyor.

Yapılan çalışmaları Diyanet Haber'e değerlendiren Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı; "Koronavirüs tehlikesine karşı birçok önlem aldığımız bu günlerde, evlerinden çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek gruplarında yer alan din görevlilerimiz ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerimiz tarafından karşılanırken çocuklarımızı da unutmuyoruz. Çocuklarımızın evde geçirecekleri vakitlerde eğlenerek öğrenmelerini sağlamak maksadıyla; hikâye, eğlenceli sayfa, bilmece, bulmaca ve seviyelerine uygun yazılarla dolu olan Diyanet Çocuk Dergimizi ulaştırıyoruz. Mart ve Nisan aylarında geleceğimizin teminatı kardeşlerimize 2 bin 400 Diyanet Çocuk Dergisi hediye ettik." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan