Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" çağrısıyla destek verdiği Milli Dayanışma Kampanyası'na, İkizdere İlçe Müftülüğü din görevlileri maaşını bağışlayarak destek oldu.

İkizdere İlçe Müftülüğü din görevlileri, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygusunu canlı tutmak, mağdur olan vatandaşlara destek olmak ve tüm dünyada yaşanan salgın karşısında ihtiyaç sahibi ailelerin yanında yer almak amacıyla başlatılan yardım kampanyasına, hem sahada aktif bir şekilde hizmet vererek hem de maaşlarını bağışlayarak destek oldu.

İkizdere İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş, kampanya kapsamında din görevlilerinin maaşlarını bağışladığını belirterek şöyle devam etti:

"Rabbimizin bizi sevmesi, bizden hoşnut olması için ve kardeşlerimizle yakınlaşabilmemiz için sevdiğimiz malımızı ve paramızı kardeşlerimizle paylaşmamız gerekiyor anlayışıyla hocalarımız maaşlarını ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaştılar. Müftülük personelimizin kadirşinas bir anlayışla bu kampanyaya destek vermesi, İkizdere İlçe Müftüsü olarak beni ne kadar mutlu ettiyse, hocalarımızın yardımseverlik hususunda gösterdikleri bu hazır bulunuşluk hali de beni o derece mutlu etmiştir. Diyanet teşkilatımızın mensupları olarak bu gibi zor zamanlarda bizden beklenenin fazlasını hem madden hem de manevi olarak yapmaya hazırız. Unutulmamalıdır ki bütün peygamberlerin dualarında terennüm ettiği gibi, bizim ecrimiz de Allah'ımıza aittir, beklentimiz Mevla'mızdandır, dönüşümüz O'nadır. Bu vesileyle kampanyaya destek veren din gönüllüsü hocalarıma, milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. " 

Din görevlileri yaşlıların hizmetinde

Müftü Bektaş, Kaymakamlık bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlilerinin, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların maaşlarını evlerinde kendilerine teslim ettiklerini belirterek; "Bütün hocalarımız görev yaptıkları mahalle ve köylerde vatandaşlarımızı ziyaret ediyorlar, incitmeden onları uyararak bilgilendiriyorlar." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan