Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu"na toplumun tüm kesimlerinden destek gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda 149 ülkede yardım faaliyetleri sürdüren Vakfın, Vekaletle Kurban Organizasyonu"na bir destek de Çaykur Rizespor Kulübü'nden geldi.

Kampanya tanıtımı çerçevesinde İl Müftü Vekili Abdulkerim Karabıyık, Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu ve TDV Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Reşit Karavin, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut’u ziyaret etti.

Vekaletle kurban bağışı kampanyası hakkında bilgi veren İl Müftü Vekili Abdulkerim Karabıyık, "Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen kurban bağışlarının görevli ve gönüllüler nezaretinde büyük bir titizlikle yerine getirildiğini" ifade etti.

Karabıyık, başta Türkiye olmak üzere bu yıl 82 ülkedeki 375 bölgede kurban kesimi yapılacağını ve kurbanların İslami usullere uygun şekilde kesilerek yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut ise “Hayırda öncü ve örnek olma adına bizleri böylesi bir anlamlı kampanyaya dahil eden Türkiye Diyanet Vakfı’na teşekkür ediyor, yönetim olarak futbolcularımızla birlikte kampanyayı destekliyor, bu kampanyaya taraftarlarımızın ve tüm Rizelilerin ilgisini bekliyoruz." dedi. 

Kulüp Antrenörü Bülent Korkmaz’la birlikte kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfına emanet eden Başkan Turgut, yönetim kurulu ve futbolcular adına da birer bağışta bulunarak, "Yeryüzünü saran iyilik seferberliğine bizim de bir katkımız olsun." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan