Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığının 96. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Rize'de din görevlileri ile buluştu.

Rize İl Müftülüğünce Merkez Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen; “Kuruluşundan Günümüze Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kurumsal Aidiyet” konulu konferansta konuşan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığının 3 Mart 1924'te "Diyanet İşleri Reisliği" adıyla kurulduğunu belirterek kanunda Diyanet'in görevinin; "İslam dininin itikat ve ibadet alanıyla ilgili işleri yürütmek ve dini kurumları idare etmek" olarak belirlendiğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığının İslam’ın hakikatlerini ve ilkelerini her şeyin üstünde tuttuğunu vurgulayan Bilgin, "Başkanlığımız milletimizin sağlam bir inançla ilelebet payidar olması için çalışıyor ve devletimizin her zaman bekasını önemsiyor." ifadesini kullandı.

Diyanet'in çalışma alanları ve faaliyetlerine de değinen Bilgin, "Sahih bilgiye dayalı din hizmeti açısından Diyanet İşleri Başkanlığı milletimiz için en hayati bir kurumdur. İslam dünyasında yaşanan kavgaların ülkemizde karşılık bulamamasının en önemli sebeplerinden biri Diyanet İşleri Başkanlığının varlığıdır. Öyle ki teşkilatımız millî mücadeleden 15 Temmuz ihanetine kadar en zor zamanlarda milletimizin yanında ve önünde olmuştur." dedi.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, din görevlilerine hitap ettiği konuşmasında, yaptıkları işin kutsal bir vazife olduğunu ve bu mukaddes vazifenin heyecan olmadan yapılmayacağını hatırlatarak; "Heyecanınızı daima canlı tutun!" tavsiyesinde bulundu.

Bilgin, Başkanlığın ve Türkiye Diyanet Vakfının faaliyetlerine destek veren müftülere, din görevlilerine ve Rize halkına teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan