Aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Osmaniye Sancaklı Camii, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle ibadete açıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Bugün sadece bir caminin açılışını yapmıyor aynı zamanda Osmaniye’nin ilk camilerinden olan ve bir dönem Kuva-i Milliye’nin cephaneliği olan böylesine güzel bir değerin şehrimize kazandırılmasının büyük mutluluğunu paylaşıyoruz. Camilerimiz 15 Temmuz gecesi salalarla, ezanlarla milletimizi darbeye direnmeye çağırarak büyük bir görev üstlenmiştir. Sancaklı Camiimiz de milli mücadele yıllarında aynı görevi üstlenmiştir. Sancaklı Camiimizin açılışının bugün yapılması bu nedenle de ayrıca önemlidir." dedi.

Vali Yılmaz, "O karanlık geceyi unutmayacağız, asla unutturmayacağız. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir hainlik, yıllarca sinsice toplumumuzun içine sızmış, kutsal dini duygularımızı istismar etmiş FETÖ terör örgütüne karşı, bugün yine burada da beraberiz. Bu kahraman millet vatanına, bayrağına, milletine her zaman sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi de sahip çıkmış ve dünyayı gerçekten şaşkına çevirmiştir. Nasıl bir vatan sevgisi, nasıl bir bayrak sevgisi olduğunu, dünya şaşkınlıkla, hayretle izlemiştir. Hepimiz o gece tankların altına korkusuzca yatan kahraman evlatları gördük, kurşunlara karşı göğüs gerenleri gördük, Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyorum, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Şehitlerimizin Allah mekanlarını cennet etsin. Bu duygu ve düşüncelerle böylesine muhteşem bir eserin şehre kazandırılmasında emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Yılmaz, Kur'an kursu öğrencilerine hediye takdiminde bulundu.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yapılan duanın ardından Sancaklı Camii ibadete açıldı.

Açılışın ardından 15 Temmuz fotoğrafları ve Osmaniye Sancaklı Camii'nin eski fotoğraflarının yer aldığı sergi ziyaret edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan