Düzenlenen uğurlama törenine, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Değirmenci, Müftülük Personeli, Din Görevlileri, 173 hacı adayının yanı sıra yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlahilerle başlayan uğurlama programında hacı adayları ve yakınlarına hitaben bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Muhammed Değirmenci “Çok değerli Hacı adaylarımız ve hacı adaylarımızın yakınları, Beytullah'a yapılacak olan yolculuğun ilk ayağını buradan başlatıyoruz. Bizler hepinize hayırlı yolculuklar diliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda Adana 6. Kafile olarak Suudi Arabistan'a uğurlanan İlimizden ilk hac kafilesidir. Bu kafilemizin içinde şehit aileleri, gaziler ve yakınları var. Bu sebepten bu kafilemiz bizim için çok özeldir. Bu hacı adaylarımız İnşallah Medine'ye Peygamberimize misafir olarak gitmiş olacaklar. Hacı adaylarımızdan bizler de bir şeyler istiyoruz. İlimizi, ülkemizi temsilen Suudi Arabistan'ın Medine şehrine Peygamberimizin yanına gittiklerinde bizlerden de selam götürmelerini, Beytullah’a vardıklarında, bizler için, ülkemiz için, ülkemizin birlik ve beraberliği için, ülkemiz semalarından ezanların dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için, hepimiz için dualar etmelerini istiyoruz” dedi.

Vedalaşma esnasında ise duygu dolu anlar yaşandı. Hacca gidenlerin yakınları da gözyaşlarına hâkim olamadılar. Kutsal topraklara hareket eden hacı adaylarının yakınları: ”Çok heyecanlıyız, biz de bu programlar vesilesi ile hacca gidenlerin heyecanını paylaşıyoruz. Allah yapacağınız ibadetleri şimdiden kabul etsin. Allah yolunuzu açık etsin. Bizden selam götürün Allah Resul’üne. Kâbe’de bizim için de dua edin” diyerek, Allah’a ve Allah Resul’üne olan muhabbetlerini dile getirdiler.

Program, hacı adaylarının yakınları ile vedalaşmanın ardından tekbirler ve salâvatlarla otobüslere bindirilerek uğurlanması ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan