Osmaniye İl Müftülüğüne bağlı Merkez Yatılı Kur’an Kursu, Müftü Bestamî Aksu Erkek Yatılı Kur’an Kursu ve Elif Körlü Yatılı Kız Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 17 hafız için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Zafer Camii’nde düzenlenen merasime Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hafızlar ile aileleri ve çok sayıda Kur’an sevdalısı katıldı.

Hafızlara icazet vermek amacıyla düzenlenen program kapsamında katılımcılara, dünyaca ünlü kurra hafızlar tarafından Kur’an ziyafeti sunuldu.

Kur’an ziyafeti programına İstanbul Eminönü Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik, İzmir Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi Ahmet Yüksel ve Edirne Üç Şerefeli Camii İmam Hatibi Sefa Taşkesenlioğlu katıldı.

Hafızların çift sela okumasıyla başlayan program, Envar-ul Hamit Camii Müezzini Kayyımı Yunus Önat Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şunları kaydetti:

“Bugün aramızda güzel sesleri ile Allah’ın kelamını güzel bir şekilde okudukları dünyaca tescil edilmiş hocalarımız var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Osmaniye'mizdeki Kur’an kurslarımızda hafızlığını tamamlayan 17 kardeşimiz biraz sonra belgelerini alacaklar. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız.”

Seçkin hafızların güzel sesleri ve eşsiz tilavetleriyle değişik makamlarda okuduğu sela ve Kur'an-ı Kerim tilavetleri dinleyenleri duygulandırdı.

17 hafıza icazet belgeleri ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, tüm hafızları ve onları yetiştiren hocaları ile hafızların ailelerini tebrik ederek başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan