Hac ibadetini yerine getirmek üzere Osmaniye’de yola çıkan hacı adayları, Cumhuriyet Meydanı’ndan telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Törende hacı adaylarına hitap eden Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, “Bugün sizleri kutsal topraklara uğurlamanın heyecanı içindeyiz. Bu kutsal görevde yola çıkmayı Allah size nasip etti. İnşallah dualarımızla hayırlısıyla hac görevinizi tamamlayıp geri cennet vatanımıza dönmenizi bekleyeceğiz. Kutsal dinimizin yayıldığı, Peygamber Efendimiz’in yaşadığı topraklarda bulunmanın ve oraya ulaşmanın büyük heyecanı içinde olduğunuzu biliyorum. Hayırlısıyla gidip gelmenizi diliyoruz. Bizlere ve ülkemize de dualarınızı eksik etmeyin. Allah yolunuzu açık etsin.” dedi.

Programda konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, salgın nedeniyle hac ziyaretlerinin iki yıl yapılamadığını ifade ederek, “Osmaniye’mizden 170 hacı adayımız bugün itibariyle inşallah bu kutsal yolculuğa çıkacak. Ne mutlu sizlere, ne güzel insansınız Rabbim sizleri huzuruna çağırıyor. Resulullah (s.a.s) sizleri selamlamaya, sizin selamınızı almaya sizleri çağırıyor.” diye konuştu.

Program, Müftü Çakmak’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Programda, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Hacı adayları dualar eşliğinde, kutsal topraklara doğru yola çıktı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan