Osmaniye il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarından mezun olan kız ve erkek hafızlar için iki ayrı tören düzenlendi.

Törenlerde konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, “Hafızlık eğitiminde emeği geçen başta Kur’an kursu öğreticisi hocalarımızı, hafızlığını tamamlayan yavrularımızın anne babalarını, Kur’an Kurslarımızın eğitim-öğretim ve barınmalarında katkısı bulunan hayırsever vatandaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün şahit olduğumuz tablo bizleri son derece mutlu etmektedir. Başkanlığımız hafızlık müessesine ayrı bir ehemmiyet vermekte, yapılan çalışmalar ve gayretlerle yeni hafız kardeşlerimizi aramızda görmeye devam ediyoruz. Tekrar hafızlığını tamamlayan kardeşlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.

Ardından Reisul Kurra Mustafa Mustafa Demirkan, İstanbul Üsküdar Mihrimah Sultan Camii imam hatipleri Mustafa Altın, Kasım Kuzyurt ve Bilal Yıldırım,  İstanbul Üsküdar Büyük Çamlıca Camii müezzin kayyımları Enes Özsoy ve Hüseyin Akbulut tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Program İl Müftüsü Ali Çakmak tarafından yapılan dua sonrası hafız öğrencilere belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Programa Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri, il ve ilçe kurum amirleri, STK temsilcileri, hafızların aileleri ve vatandaşlar katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan