Sumbas ilçesine bağlı Karaömerli Mahallesi'nde bulunan ve II. Abdulhamit zamanında inşa edilen Eski Camii görenleri kendine hayran bırakıyor.

Tarihi cami hakkında Diyanet Haber'e bilgi veren İlçe Müftüsü İbrahim Akyüz, "Cami II. Abdulhamit zamanında Derviş Paşa'nın bölgeyi iskana açmasıyla 1896 yılında 'Araplı' adıyla inşa edilmiş. 1926 yılında yaşanan göçler sonucunda cami bakımsız kalmış ve harabeye dönmüş. 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenileme çalışmaları yapılan cami ibadethane olarak kullanılmak üzere yeniden İlçe Müftülüğüne tahsis edilmiş." dedi.

Camide imam hatip olarak görev yapan Mehmet Talu ise yaklaşık iki yıldır burada görev yaptığını belirterek, "Burada kıldığım ve cemaate kıldırmış olduğum namazların hazzına doyamıyorum, manevi atmosferi beni kendine hayran bırakıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İmam Hatip Talu, "Camimiz yapı malzemesinin taş olması sebebiyle yazları serin, kışları ılık bir ortam sunuyor. Herkesi mimarisiyle en güzel örneklerden biri olan tarihi Eski Camii'yi görmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan