Osmaniye İl Müftülüğü, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla engelli bireylere yönelik program düzenledi.

Öğretmenevinde "Engelli Kardeşlerimizle Buluşma" sloganıyla düzenlenen programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Müftüsü Ali Çakmak, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Engelli Dernekleri Başkan ve üyeleri ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Yılmaz, "Sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Bu programın düzenlenmesini sağlayarak sizlerle bir araya gelmemize vesile olan İl Müftülüğümüze de teşekkür ediyorum." dedi. 

Herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Engelli vatandaşlarımızın neler başardıklarına hepimiz şahit oluyoruz. Yeter ki birlikte mücadele edelim. Her zaman sizlerle beraber olacağımı belirtmek isterim. Her zaman yanınızda olacağım, kapımız her zaman sizlere açık olacaktır. Güzel günlerde tekrar bir arada olmayı temenni ediyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Ali Çakmak ise "Asıl engel insanların beyinlerinde oluşan kalıplardır. Bu kalıpları yıkmanın, sökmenin, bertaraf etmenin tek bir yolu var; empati yaptığımız zaman bütün sorunları halletmiş oluyoruz. Özellikle son dönemde Diyanet İşleri Başkanlığımızın işitme, görme ve fiziksel engellilere yönelik yapmış olduğu din hizmetleri, din eğitimine yönelik katkılar insanlar tarafından arzuyla karşılanmaktadır ve azami ölçüde faydalanmak için gayret göstermektedirler." ifadelerine yer verdi.

Son olarak kürsüye davet edilen Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk de "Amacımız Osmaniye'de engellilerin duymayan kulağı olmak, görmeyen gözleri olmak, yürüyemeyen ayakları olmak. Yani onların sorunlarını ilgili kurumlara aktarmak, sorunlarını çözmek ve çözmek için uğraşmak. Bu anlamda 13 yılda yaptığımız çalışmalarda Osmaniye'de çok önemli yerlere geldiğimizi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan