Osmaniye İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında gençlere yönelik dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak, gençlerin akranlarıyla bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla Envar-ül Hamit Camii bünyesinde "Diyanet Genç Ofis" inşa edildi.

Yapımı tamamlanan merkezin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, "Genç nüfusu birçok ülkenin toplam nüfusundan daha fazla olan ülkemizde, her yönden iyi yetişmiş bir gençliğe sahip olabilmek için çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız ülke genelinde 'Diyanet Genç Ofis' büroları açılması yönünde uygulama başlattı. Bu kapsamda Osmaniye'de 'Diyanet Genç Ofis' büromuzun ilkini açıyoruz." dedi.

İl Müftüsü Çakmak, "Diyanet Genç Ofis sayesinde gençlerimizle söyleşi, sohbet, okuma grupları, ücretsiz kitap ve dergi dağıtımı, yazar-okur buluşmaları, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülük faaliyetleri gibi birçok etkinlik gerçekleştirebileceğiz. Gençlerimizin uğrak mekanı olmasını istediğimiz Genç Ofis'imizde görevlendirilen hocalarımız farklı etkinliklerle gençlerimizle beraber olacak. 'Diyanet Genç Ofis'imizin Osmaniyemize, gençlerimize ve toplumumuza hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile "Diyanet Genç Ofis" gençlerin hizmetine sunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan