Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katıldığı bir programla, 4 yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizlerinden biri ile karşı karşıya kalan Yemen halkı için yardım kampanyası başlatmıştı.

Yardım kampanyası toplumun bütün kesimlerinden büyük ilgi gördü. Yediden yetmişe herkes Yemen halkı için başlatılan yardım kampanyasına destek oldu.

Kampanyaya en anlamlı destek Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursu miniklerinden geldi.

Türkiye’nin dört bir yanında açılan bu kurslarda Kur’an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere değerler eğitimi alan minikler, Yemen halkına destek olmak üzere başlatılan yardım kampanyasına kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları vererek destek oldular.

Bu kapsamda kampanyaya bir destek de Osmaniye Merkez Karayiğit 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinden geldi.

Minik kalpler harçlıklarından biriktirdikleri 350.00.TL’lik yardımı Yemen’e gönderdiler.

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticisi Dursel Alın ile birlikte İl Müftülüğünü ziyaret eden öğrenciler, topladıkları bu yardımı Yemenli kardeşlerine ulaştırılmak üzere İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Ali Rıza Tahiroğlu’na teslim ettiler.
İl Müftülüğü personelinin de katıldığı ziyarette Müftü Tahiroğlu, öğrencilere bu güzel davranışları dolayısıyla teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan