Düziçi İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Gençlik Fidanını Muhafaza Etme" adlı proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen konferanslarla 5 bin 500 gence ulaşıldı.

Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Proje Koordinatörü Vaiz Yunus Bölükbaş, şunları kaydetti:

"Yeryüzüne Allah'a kul olmak için gönderilen insanoğlunun Rabbine karşı olan sorumluluklarının yanı sıra yeryüzü sakinlerine karşı da sorumluluğu vardır. Rabbimiz insan haklarının korunması için birçok emirler vermiştir. O emirlerden birinde; 'De ki kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.' buyurarak, Allah insanın en kıymetli varlığı olan canını koruma altına almıştır. Yine Hz. Peygamber (s.a.s.), 'Kişi ne kendi nefsine ne de başkasına zarar veremez.' buyurarak insanın yaşama hürriyetine ne kadar değer verdiğini ortaya koymaktadır.

Gençliği milli ve manevi açıdan destekleyici mahiyetteki çalışmalar takdirle karşılanmaktadır. Bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde gençlerimize yönelik bu çalışmaları sürdüreceğiz."

Editör: Mehmet Çalışkan