Eğitimci Yazar Yusuf Yeşilkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı program Merkez Envar-ul Hamit Camii Müezzin Kayyımı Yunus Önat’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu açılış konuşmasında “Söz medeniyettir. Peygamberimiz ve diğer Peygamberlerin en önemli özelliği tebliğdir. Tebliğ sözdür, Hal ve harekettir, etkili iletişimdir. Yüce kitabız Kur’an-ı Kerimde ve Hadis-i şeriflerde bunun örneklerini görebiliriz.” dedi.

Eğitimci Yazar Yusuf Yeşilkaya, Hz. Mevlana’nın “Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.” veciz sözüyle başladığı “Etkili İletişim Becerileri” konulu sunumunda mesajlarımızı söz, ses ve beden dili ile iletebiliriz. 

Kendimiz, ailemiz, öğrenci - veli, imam – cemaat, sokaktaki insanlarla nasıl etkili iletişim kurmalıyız. 

Özellikle din gönüllüsü arkadaşlarımız iletişim konusunda çok dikkatli olmalı, becerilerini güncellemeli ve geliştirmelidir. 

Camilerimiz emeklilerin toplandığı yerler olmaktan çıkartılarak, bir an önce gençliği hoşgörülü, açıklayıcı, tatlı sert etkili iletişimle camilerimize toplamalıyız. 

Yüreğine dokunamadığınız bir insanın zihnine bir şey yerleştiremezsiniz.” dedi.

Programa il müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, il müftü yardımcıları, şube müdürleri, vaizler, merkez ve köylerde görev yapan imam – hatip, Kur’an kursu öğreticileri, müezzin kayyımlar katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan