Hatay Müftülüğü ev sahipliğinde 7 il müftüsü, ilahiyat fakültesi dekanları ve millî eğitim şube müdürleri bir araya geldi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu yaptı, "Habib-i Neccar’ın memleketi şehrimizde yapılan Bölge Müftüleri Toplantısı'na katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat fakülteleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği konuları başta olmak üzere; uygulamalı din hizmetleri, staj eğitimleri, eğitim programı ve materyalleri, kurumsal tanıtım faaliyetleri, okul-Kur’an kursu iş birliğine dayalı örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi uygulamaları, hafızlık sonrası süreç, tashih-i huruf gibi kursların eğitici eğitimleri, öğretici desteği, eğitim ortamları ve "Gençliğe Değer Projesi" konuları ele alındı. Din hizmetinde karşılaşılan problemlere çözümlerin de konuşulduğu toplantıda, örnek çalışmaların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıya Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Mersin İl Müftü V. Cafer Erol, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yahya Kemal Karaoğlan, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şevket Helvacı ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammed Çiftçi, Hatay İl Müftü Yardımcıları Mehmet Emin Okuyucu ve İrfan Açık ile Merkez İlçe Müftüleri Necati Şafak ve Mehmet Emin Eneç katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan