Ordu İl Müftülüğünce ilçelerde görev yapan din görevlilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Vali Seddar Yavuz'un konuşmalarıyla devam etti.

Vali Yavuz şunları kaydetti:

“Biz, bin yıllık süreç içerisinde Anadolu topraklarında, ila-yı kelimetullah peşinde koşan ve Allah’ın kelamını hâkim kılmak isteyen, hakkı, hukuku haykıran bir milletin evladı olarak yolumuza devam ediyoruz. Aslında bu bir seçilmişlik, bir görev tevdi anlamına da gelir. Bu millet, Allah’ın kelamını her şeyin önünde tutarak, hakkı hukuku haykırarak, Allah’ın rızasını gözeterek yoluna devam etmiştir. Aziz milletimizin bu yolculuğunda, siz değerli din adamlarımızın yol göstericiliği, rehberliği, gönüllere dokunması, insanların İslam ahlakı ile ahlaklanması ve İslam terbiyesiyle büyümesinde büyük emekleri vardır. Memleketimizin en ücra köşelerinde, belki 3-5 cemaati olan camilerde büyük bir fedakârlıkla görev yapan siz değerli kardeşlerimi kutluyorum, tebrik ediyorum, yapmış olduğunuz hizmetlerde Allah sizlere kolaylıklar versin.”

Din görevlilerinden, gençlere ve çocuklara güzel ahlakı, edebi ve adabı öğretmelerini isteyen Vali Yavuz, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Çocuklarına ve gençlerine yatırım yapamayan, onları medeniyet değerleri ile buluşturamayan, en önemlisi güzel ahlakı ve edebi öğretmeyen, bir toplumun, ne kadar gelişmiş olduğunun bir anlamı yoktur. Biz gücü, muktedir olmak için değil, ezmek için değil, İslam’a, Müslümanlara ve tüm insanlığa ışık saçmak için, onların huzuru ve mutluluğu için istediğimizi asla unutmayalım. Aksi takdirde güçlü olursunuz, ama bütün değerlerinizi kaybedebilirsiniz. O yüzden de makam ve mevkilere çıkarken, zengin olurken eğer değerlerinizi kaybederseniz, bir gün çıktığınız yer sizin için bir felakete dönüşür. Şu anda yaşadığımız en önemli buhranlardan bir tanesi gençliktir. Bu, dün de böyleydi, bugün de böyle. Çünkü küresel bir dünyada yaşıyoruz. Herkesin cep telefonunun bir ucunda dünya ile iletişim halinde olduğu bir çağdayız. Dolayısıyla küreselleşmeden, globalleşmeden şikâyet etmek yerine, bizim bu çocuklarımıza kendilerini nasıl koruyacaklarını, nasıl değerleriyle buluşabileceklerini konuşmalıyız.  Artık şikâyet etmek değil, icraat yapma zamanıdır. Bunu yaparken hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimsenin değerine, inancına ve ideolojisine saldırmadan yapmalıyız.”

Programın sonunda, Vali Seddar Yavuz'a İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından Ordulu Hattat Ferhat Kurlu tarafından yazılan ayete'l-kürsi tablosu hediye edildi.

Toplantıya Ordu Valisi Seddar Yavuz, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan