Fatsa Müftülüğünce "Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum" konulu bir konferans düzenlendi.

Fatsa Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını Fatsa Müftüsü Hamza Bayram yaptı. 

Kadınların hakkını korumayı tavsiye eden bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu ve ilk vahiyle birlikte İslam’ın kadına hak ettiği değeri verdiğini hatırlatan Müftü Bayram, katılımlarından dolayı dinleyicilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra konferans vermek için kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten ise şunları kaydetti:

''Kur’an-ı Kerim, insanlığın kadın tasavvurunu, insanlığın kadına bakışını değiştiren bir kitap olmuştur. Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.) rahmet mesajlarını dünyaya yaymaya başladığı günden itibaren Mekke ve Medine yıllarını incelediğimiz zaman göreceksiniz ki aslında İslam Peygamberinin en büyük mücadelelerinden biri kadın hakları mücadelesi olmuştur. İslam Peygamberi hayatının hiçbir yerinde kadını dışlamamıştır.”

Kadın ve erkek arasında sağlanacak olan adaletin mutluluğu da beraberinde getireceğini dile getiren Erten, adalet denince akla adliye saraylarının geldiğini ancak adaletin öncelikle toplumun temeli olan ailede sağlanması gerektiğini belirtti.

Adalet terazisinin iki tarafının da dengede olması gerektiğini söyleyen Esma Erten, "Adalet terazilerinin belki de en hassası; kadın ve erkek arasındaki adalettir. Ne zaman cinslerden birine ayrıcalık tanınıp birinin hakkı çok abartılıp diğerinin sorumlulukları fazla gelirse yani o terazide bir dengesizlik olursa o adaletsizlik mutsuzluğu getirir." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan