Ordu İl Müftülüğü Yeşilay işbirliği ile zararlı maddeler ve bağımlılığa karşı ortak mücadele eylem planını hayata geçiriyor. 

Geçtiğimiz aylarda Ordu Müftülüğü ile Yeşilay Ordu Şubesi arasında imzalanan ‘zararlı maddeler ve alışkanlıklarla mücadele işbirliği’ protokolü çerçevesinde din görevlileri etkin rol üstlenecek. Her ilçeden en az beş görevli Yeşilay Ordu Şubesince “Bağımlılıkla Mücadele Uygulayıcı Eğitimi” çerçevesinde sigara ve tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı alanlarında eğitilecek. Eğitim alanlardan bir kişi kendi ilçesinde koordinatör olarak görev yapacak. 

İşbirliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilecek ortak eylem planı hakkında ilçe müftüleri bilgilendirildi. İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün başkanlığında yapılan ve tüm ilçe müftülerinin katıldığı toplantıda konuşan Öztürk “insan fıtratını bozan ne varsa onunla mücadele etmekle hem diyanet mensubu hem de bir Müslüman olarak zaten yükümlüyüz.” dedi. 

“Yeşilay’ın mücadele ettiği her şey bizimde mücadele alanımızdır” diyen Müftü Öztürk, “Yeşilay ile birlikte hem camilerimizde hem de Kur’an kurslarımızda bize düşen her alanda bu zararlı alışkanlıklarla mücadele edeceğiz. Dünyanın her tarafında bu tür toplumu zehirleyen alışkanlıklarla mücadele ediliyor. Bizim avantajımız ise bizim dinimizde bu zararlı alışkanlıklar zaten haram sayılmış ve yasaklanmıştır. Biz inancımızdan kaynaklanan bu gerçeği de değerlendirerek kötü alışkanlıklardan insanlarımızı kurtarmaya, gençlerimizi korumaya gayret edeceğiz. Bu mücadelede din gönüllüsü kardeşlerim özellikle gençlerimizi yalnız bırakmayacaklar. İnsanımızın kederinde ve mutluluğunda, doğumundan son anına kadar, her daim yanında olan Din görevlilerimiz bu mücadelede de milletimizin ve evlatlarımızın yanında yer alacak ve bu mücadeleyi sonuna kadar yürütecektir.” İfadelerini kulandı.  

Toplantıda Yeşilay Ordu Şube Başkanı Cengiz Keskin, zararlı maddeler ve alışkanlıklarla mücadele konusunda Yeşilay’ın yaptığı çalışmalar ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. İl Müftülüğü ile imzalanan işbirliği protokolü sayesinde zararlı maddeler ve bağımlılıkla daha etkin bir mücadele yürüteceklerini söyleyen Keskin, “Yeşilay olarak özellikle Diyanet camiası ile paydaş olmak durumundayız. Bu işbirliği sayesinde ilimiz genelinde çok olumlu neticeler alacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. 


 

Editör: Mehmet Çalışkan