Ordu’da Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle kurban organizasyonu bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Toplantının açış konuşmasını il Müftü Vekili cemal Uzun gerçekleştirdi.

Toplantıda söz alan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı, “Vekâletle kurban, ülkemizden bütün mazlum coğrafyalara giden büyük bir iyilik organizasyonudur.” Dedi.
Konuşmasında “Kurban yakın olmak demektir. Kurban bizi kardeşlik ve paylaşmak bağlamında birbirimize, kulluk bilinciyle de Rabbimize yakınlaştırmaktadır” diyen Irmaklı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Vekâletle kurban, ülkemizden bütün mazlum coğrafyalara giden büyük bir iyilik organizasyonudur. Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye Diyanet vakfımız ile beraber, kurbanını Vekâletle dünyanın yoksul ve mazlum insanlarına göndermek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını, emanet bilinciyle, güvenle, şeffaflıkla ve büyük bir titizlikle muhtaçlara ulaştırmaktadır. 

Milletimizin yardımları aynı zamanda dünyadaki sahipsiz ve umutsuz insanlar için umut olmaktadır. Büyük bir milletten uzanan kardeşlik eli, onları hayata bağlamaktadır. Teveccüh ve duyarlılığı için milletimize şükranlarımızı sunuyor, bu sene de ülkemizdeki ve dünyadaki muhtaç kardeşlerimize kurbanlarını göndermek isteyen vatandaşlarımızın camilerimize ve Müftülüklerimize müracaat etmelerini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Toplantıda Türkiye Diyanet Vakfı görevlisi Ahmet Kandemir ise, Vakfın yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü kurban organizasyonu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan