Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere deatek olmak amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise “Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” çağrısıyla destek verdiği Milli Dayanışma Kampanyası'na, müftülüklerden destek yağdı.

Ordu Müftülüğü de personel arasında gönüllülük esasına bağlı olarak başlattığı kampanyayı, üç aylık zaman dilimine yaydı.

Konuya ilişkin Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganıyla başlattığı ve akabinde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 'Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' çağrısıyla destek olduğu kampanyaya, Ordu Müftülüğü ve 19 ilçe müftülüğümüz ile destek olma kararı verdik. Bu doğrultuda üç aylık planlama yaptık. Buradaki amacımız, kampanyayı zamana yayarak personelimizi teşvik etmek. Kampanyamızın ilk ayında personelimiz 313 bin 806 TL destek sağladı. Bu miktarı Cumhurbaşkanlığımızın ilgili hesabına yatırdık. Planımız çerçevesinde kampanyamız Mayıs ve Haziran aylarında da devam edecek."

Editör: Mehmet Çalışkan