Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 81 il müftülüğüne gönderdiği genelgede, dijital mecraların daha etkin ve sistematik bir şekilde kullanılması, il irşat kurullarının vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini müftülük sosyal medya hesapları vasıtasıyla yürütmesi talimatı vermişti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla müftülüklere ulaştırılan genelge üzerine harekete geçen il ve ilçe müftülükleri, vatandaşlara daha kolay ulaşmak ve cami iklimini evlere taşımak amacıyla sosyal medya üzerinden din hizmeti sunmaya başladı.

Çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren Ordu İl Müftülüğü, dijital çağın getirdiği bütün yenilikleri kullanarak İl Müftülüğünde bir stüdyo hazırladı.

Ordu İl Müftülüğü tarafından sunulan din hizmetlerinin medya aracılığıyla vatandaşlara daha kolay ulaştırılacağını belirten Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Doğru ve sahih dini bilginin insanımıza sorunsuz ve kesintisiz bir biçimde sunmak için İl müftülüğümüzün en son katında altyapısı ve son sistem cihazlarıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın desen ve motiflerinin yer aldığı güzel bir stüdyo hazırlamak suretiyle tüm görevlilerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bundan böyle görevlendirilecek uzman personellerimizle her gün Siyeri-Nebi, Fıkıh, hadis dersleri, Tefsir dersleri, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve meali, aile sohbetleri, ilahiler, kasideler, çeşitli dini yarışmalar, Ramazan ayı mukabeleleri, nikah törenleri kısacası çok amaçlı dijital bir ortamı hizmete almanın haklı sevincini yaşıyoruz.” dedi.

- Kolay ulaşır ve ulaşılır din hizmeti

Müftü Çiçek, “Ordu İl Müftülüğümüzün yenilenen stüdyosu ile algısının gerçek olduğu şu sanal alemde de makes bulmak ve bütün alemlerin Rabbinin buyruklarını duyurmayı amaçlıyoruz. Dinimizin güzel saydığı, aklımızın doğru bulduğu, ahlakımızın onayladığı Mümince bir duruşu arzulamaktayız. Buradan vatandaşlarımızın evlerinize konuk olmayı, kolay ulaşır ve ulaşılır din hizmeti sunmayı ve vatandaşlarımızın gönlünde yer bulabilmeyi umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan