Ünye İlçe Müftülüğünce emekli din görevlilerine yönelik belirli aralıklarla düzenlenen toplantı ve telefon görüşmelerinde bilgi ve tecrübelerinden istifade ediliyor.

Emekli din görevlileri Müftülük personeli ve din görevlilerince her hafta düzenli olarak aranarak hal ve hatırları soruluyor.

İlçeye bağlı camilerde vaaz ve irşat gibi görevler de verilen emekli din görevlileri ile bu şekilde kaynaşma ve dayanışma sağlanması amaçlanıyor.

Emekli din görevlilerine yönelik çalışmaları değerlendiren İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, "Emekli hocalarımızı unutmadık. Onlardan çok şey öğrendik. Onlara eski hocalarımız değil eskimeyen hocalarımız demek istiyorum. Mesleğe yeni başlamış hocalarımızın onların rehberliğine, tecrübelerine ve yol göstermesine ihtiyacı var. Bu kurumdan emekli oldular ama biliyorsunuz hocalığın emekliliği olmaz. Çağırdığımızda ve gerektiğinde camilerde vazife yapmaktan kaçınmıyorlar. Salgın hastalık dolayısıyla görev yapamayan arkadaşlarınızın yerini doldurdukları için onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Bizlerin hocası ve başımızın tacı onlar. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan