İlçe Müftülüğü tarafından açılan ve cıvıl cıvıl miniklerle eğitim öğretime devam eden 04-06 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerinin bu haftaki ders programında işlenen konulardan biri de “yardımlaşma” olarak belirlenmişti. 

Minikler konuyu işlerken uygulama maksatlı bir “Sadaka Kutusu” oluşturdular ve ceplerindeki harçlıklardan ve çevresindeki büyüklerinden bu sadaka kutusuna bağışta bulundular. 

Minikler bir araya getirdikleri sadaka kutularını Hasanoğlu Kur’an Kursunda açarak Yemenli çocuklara gönderilmek üzere İlçe Müftüsü Hamza Bayram'a teslim etti.

İlçe Müftüsü Hamza Bayram yaptığı açıklamada: “Minik çocuklarımızın göstermiş oldukları bu duyarlı davranış için ve özellikle Yemenli kardeşlerine yardım etmeyi tercih ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Beni çok duygulandırdılar. Minik elleriyle biriktirdikleri bu rakam çok büyük bir rakam. 12.348 TL bugün, ancak büyük vatandaşlarımızın bir araya getirebilecekleri bir rakam olmasına rağmen bunu miniklerimiz başarmıştır. Ve özellikle bizlere, büyüklerine örnek olacak ders mahiyetinde bir davranış sergilemişlerdir. Bu organizasyonda emeği geçen hoca hanımlar başta olmak üzere destek olan velilerimize ve gerçek kahramanlarımız olan kendileri minik fakat yürekleri kocaman olan öğrencilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan