Programda hocaları eşliğinde ilahiler okuyup Kur’an tilavet eden öğrencilere bir konuşma yapan Öztürk “Her millet, her devlet kendi inançlarını çocuklarına öğretmek ister. Her millet, çocuklarını küçük yaşlardan itibaren kendi değerleri ile yetiştirmeyi arzu eder” dedi.  

Milletlerin ve devletlerin devamının sahip oldukları değerlerin gelecek nesillere aktarılması ile mümkün olacağına dikkat çeken Öztürk “Her millet, kendi değerlerini çocuklarına aktarmak durumundadır. Bu yapılırsa millet ve devlet olunur. Milletin ve devletin devamlılığı da ancak bu suretle sağlanır. 4-6 yaş kurslarımız ve yaz Kur’an kurslarımız bu açıdan çok önemlidir. Dışarıda oynamak ve eğlenmek varken camiye geldiğiniz ve bu kurslara katıldığınız için sizleri tebrik ediyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önemli olan camiye gelmeniz ve camiyi tanımanızdır.

Hayatınızda din adına, İslam adına öğrendiğiniz şeylerin çok önemli bir kısmını yaz Kur’an Kurslarında öğrendiğinizi göreceksiniz. Hayat sizleri belki de çok başka yerlere savuracak. Ancak yaz kurslarında öğrendiğiniz bilgiler, aldığınız manevi hava size ışık tutacak” şeklinde konuştu.

Çocuklardan öğrendiklerini unutmamalarını ve hayatlarına tatbik etmelerini de isteyen Öztürk “Yaz kursları bittikten sonra da bilgilerinizi tazelemeyi ve devam ettirmeyi unutmayın. Bu kurslarda sadece Kur’an ve dua öğrenmiyorsunuz. Aynı zamanda adap, erkân ve İslam ahlakı ile ilgili hususları öğreniyorsunuz. Bunların hepsi hayatınızda birer düstur olsun, birer ölçü olsun.” İfadelerini kullandı.

Program, yapılan duanın ardından öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.  

Editör: Mehmet Çalışkan